Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    Мисля, че ще ти е по-добре ако поставиш условие аз да съм с E30 M пауър и с летни гуми.
    Така усмивката ще ти е възможно най-голяма.
    Щастлив ли си?

п.п. Точно сега в БМВ форума има и една тема за зимата и задното окачване.
    Един пич си написа, че само той (БМВ на задно) успял да се качи до въпросното място от 4 коли.
    Това не означава, че е по-добро от предното предаване, но това показва, че трагедията не е толкова зле, колкото се описва.
    А в тази тема се спомена преди това как Бобо щял да вземе една Ку4 и щял да вади всички БМВ-та от преспите. Мисля, че сравненията на марка не са меродавни в случая, а се сравняват технологии.
    Аз не се заяждам. Карал съм три години кола със задно и знам как минавах петрохан с перфектни зимни гуми. Редовно в завоите с вратите напред.
    Само това са ми условията.
    Иначе ХД за мен лично е най-добрата система за 4х4, Малко се колебаех за 4матик, но баварското за мен лично е най-добро. Брат ми живее в Брюксел и кара една тройка с хд. Усещането е добро.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Аз приключвам с темата
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Аз приключвам с темата
        Искаш ли лимоново сокче?
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Ей да не ви бъзне човек...

Comment

Аз приключвам с темата
            Крайно време е ,тая тема е просто...................!!!:
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
              Май авторът на темата се е отказал да я чете вече
              Не съм спрял колега, не съм срял. Целта ми не беше да накарам колегите да се заядат един с друг, а просто едни мнения или преки наблюдения върху посочените модели. В момента безотговорността ми, която се базира върху възрастта ми не искам да мине пред разума. Все пак вече немога да мисля само за себе си и , че ми се кара в момента 159 но след 2 години ще е се разкърцала и ще съм дал сума ти пари по окачване,ролки и др. Мога да ви кажа,че преди месец или два колко колометра съм навартял във Варна след една 159 2.4 ти модификация беше то по молове ли не съм влизъл след него, то на косъм минаване по свтофарите и т. н. само и само за да мога да й се нагледам.Или при всяко влизане или излизане от Варна бибиткам за поздрав и се обръщам към магазина и виждам за секунди някоя Алфа и получавам душевен оргазъм на момента. Иска ми се да имам и 159 и 530 но в момента нямам тази възможност и за това се допитвам до вас. Склонен съм да дам 10000 лв повече за една кола от колкото да дам толкова по малко за една и след 5 години да ми излезе пак на кантар със скъпата. Така,че се радвам на колегите, които искат да ми помогнат със съвети,радвам се и на тез, които спорят........... Колеги АЗ Ви обичам всичките.
              Last edited by ziko; d.m.y г., 17:05.
              Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
              ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

• Колега, като ти гледам подписа той и мотора ти е "алфата на моторите" , явно си по красивите вещи, според мен ще си вземеш 159, да видим дали ще позная
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Ами така де.
                  Аз мога да ти кажа със сигурност какво ще стане.
                  Ако избереш 159-ка, то всеки път като видиш 530хд ще се чудиш какви би било ако беше избора ти обратен.
                  Съответно и точно обратното е в пълна сила.
                  Демек каквото и да избереш винаги ще се питаш дали не си се прецакал за избора ти. Гарантирам ти.

Относно избора ти - щом си на 25 години (не че това е много показателно) то по-логичния избор е да вземеш 159-ката. На тези години ще ти пасва повече (като пак има изключение много ясно). Освен ако не искаш да се правиш на гъзе пред другите стил - вижте ме ква кола карам.
                  Ако беше малко по-възрастен и искаш да запазиш инвестицията максимално по-дълга, да загубиш по-малко пари от и без това скъпите коли, които си избрал, то логичния избор е да вземеш БМВ-то.
                  Ако искаш винаги да се чувстваш прецакан, че караш хем кола, която няма да се обръщаш след нея всеки път, хем ще загубиш и най-много от покупката й, то тогава си вземи Опела
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от code
                    Колега, като ти гледам подписа той и мотора ти е "алфата на моторите"
                    Много се чупи ли?
                    sigpic

Comment

Вярно е че 159 комби,не е идеална семейна кола,но зависи какво искаш от нея,дали да се събереш с жената и детето/1бр./ багаж доста доволно количество/някои хора тук познават мойта жена,тя без половината си гардероб не тръгва никъде/,всичките джунджурии на детето и т.н.,или освен всичко това да натовариш/като в един истински немски катър-например Пасат/ и около 1 тон буркани.

Ти просто не познаваш моя случай - не и стигаше и Гранд Чероки, а сега успява да напълни до козирката дори и Волвото (7-местно), дето отзад е като хамбар и има място за една Ланча Ипсилон в багажника...

И кутията на покрива 580 литра и тя все е пълна до пръсване.

Заеби, луда работа...

Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                        Ти просто не познаваш моя случай - не и стигаше и Гранд Чероки, а сега успява да напълни до козирката дори и Волвото (7-местно), дето отзад е като хамбар и има място за една Ланча Ипсилон в багажника...

И кутията на покрива 580 литра и тя все е пълна до пръсване.
                        Я, Пинко станал спамър.
                        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                          Задното зимата било зле....айде бе аз проблеми с БМВ-то не съм имал. А пресен случай някои го познавате Guzzi който има 159 TI та тои със зимните си гуми в големия сняг не е успял да се качи до къщата си връща се взима 75-цата и се качва без грижи, и тъй като има и Х5 и като съм го питал как е зимата все казваше че не е по добре от 159-ката е да де ама джипа си се качва. И ся кво праим???

Няма проблеми викаш? Ето няколко снимки от преди буквално няколко минути - тая тройка (с чисто нови зимни гуми Дънлоп 3Д) на един съсед буксува, буксува, бутаха я, мъчиха я - и накрая я оставиха да си "отлежи" до края на зимата или докато спре снега или някой разрине снега (което у наше село не се е случвало последните 15 години). Едвам я паркираха на заден ход, щото беше като крава на лед.

А Мариана с Ланчата (всесезонни гуми Вредещайн Каутрак 2) си катери баира като коза и даже не буксува...

---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:21 ----------

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                          Я, Пинко станал спамър.
                          Боянеее, не мога да се меря с теб
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

А Мариана с Ланчата (всесезонни гуми Вредещайн Каутрак 2) си катери баира като коза и даже не буксува...
                            ---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:21 ----------

Много добри гуми,аз имах Каутрак3 на Алфата......
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                              Много добри гуми,аз имах Каутрак3 на Алфата......
                              Аз на Волвото купих Куатрак 3 - перфектни са, върви по преспите като
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Боянеее, не мога да се меря с теб
                                Колега, моля, дръж се естествено не искам да се заяждам и съжалявам, че си ме разбрал така, просто от теб, като човек карал 159 Ти очаквах да пишеш за колата и да сложиш някоя от твоите снимки.
                                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                                X